Ahtisaari tai ei kukaan

Comments: 0    

Nicole Kidman on lähdössä Kosovoon hieromaan rauhaa YK:n hyväntahdon lähettilään ominaisuudessa. Martti Ahtisaari on tiettävästi turhaan yrittänyt samaa jo pitkähkön aikaa. Jos en erehdy, taisi Ahtisaari jossain haastattelussa mainita tehtävää toivottomaksi, koska osapuolet kerta kaikkiaan eivät halua sovintoa.

Jos Ahtisaari ei onnistu puhumaan kiistapuolia ympäri, niin tuskin sitten kukaan pystyy. Kidmanille kuitenkin toivotan onnea.

 

Hetki sitten kirjoitin, että virolainen filmimies ja kansanedustaja Mark Soosaar (kuvassa) on Soulissa pidetyssä rauhankonferenssissa valittu rauhanlähettilääksi hänkin. Jos Mark onnistuu puhumaan Pohjois-Korean hullun diktaattorin ympäri lopettamaan vastuuttoman sapelinkalistelunsa, on hän kieltämättä ansainnut ensi vuoden Nobelin rauhanpalkinnon. Sen saman, mikä tänä vuonna meni Ahtisaarelta sivu suun.

Jos taas Mark nostaa kädet pystyyn, täytynee kutsua Ahtisaari apuun. Jos tehtävä ylipäänsä on mahdollinen, ainakin Ahtisaarelta se onnistuu. Katsotaan sitten vuoden kuluttua, kelle Nobelin dynamiittirahat annetaan.



Back to entries      Comment on this entry



Comment on this entry

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Click here to log in to comment

Enter comment:

   

Back to entries