MTV 3:n outo vaalikone

Comments: 2    

Tuli testattua joukon jatkoksi MTV 3:nkin vaalikone. Se poikkesi ulkoasultaan ja rakenteeltaan kilpailijoistaan YLE:n ja Hesarin koneista, mutta ei suinkaan edukseen. Tulos meni kaikilla kolmella suunnilleen yhtä paljon pieleen.

Minuun tämä graafinen käyttöliittymä ei ollenkaan n.s. kolahtanut. Se haittasi kysymyksiin keskittymistä. Kilpailijoiden perinteinen tyyli on parempi, koska se keskittyy oleellisimpaan eli kysymyksiin ja vastauksiin. Nyt sen sijaan huomio kiinnittyi hiiren liikuttamiseen. Erittäin sekaiseksi asia meni, jos yritti verrata omia vastauksia kandidaattien antamiin. Pisteet peittivät välillä toisiaan, mutta ei välttämättä saman kysymyksen kohdalla. Siitä vertailusta ei pirukaan ota selvää. Onneksi en sentään ole punavihersokea, siinä sitä ihmettelemistä vasta olisi ollut.

Ainahan vaalikoneiden kysymyksistä toki rutistaan, että ne ovat väärin asetettuja tai muuten hölmöjä. Mutta tämä kysely saa kyllä erikoispalkinnon harvinaisen asiattomista hömppäkysymyksistään. Vapaa-ajanharrastusten utelemisen olisi voinut jättää väliin, kun ei sitä kerta kaikkiaan voi tehdä niin, että kaikki pystyisivät niihin kysymyksiin vastaamaan. Eikö esimerkiksi Internetille todellakaan keksitty muuta käyttöä kuin chattaaminen? Ja mitä hittoa formulat ja jääkiekko tähän kuuluvat?

Ja sitten tuloksiin. Onneksi sentään ne sai sähköpostissa ihan tavallisena tekstinä eikä esimerkiksi Gaussin käyränä. Tässä nämä ovat ja ihan yhtä paljon pielessä kuin muidenkin koneiden antamat vihjeet:

1. Henrik Lax (nro 6) - 69.41 %
2. Sauli Niinistö (nro 3) - 61.90 %
3. Heidi Hautala (nro 5) - 61.37 %
4. Tarja Halonen (nro 9) - 61.17 %
5. Bjarne Kallis (nro 2) - 60.73 %
6. Timo Soini (nro 4) - 59.78 %
7. Matti Vanhanen (nro 7) - 59.67 %
8. Arto Lahti (nro 8) - 59.24 %

YLE:n koneen tulos

Hesarin tulos



Back to entries      Comment on this entry



Helena (Homepage) on 3. tammikuuta 2006 at 15:46
Mutta, mutta Larko,
tuloksethan ovat riidattoman yksituumaisia. Nämä leikit tarkoittavat, että Sinun tulee äänestää Henrik Laxia ja jos nyt on aivan mahdoton, niin sitten Niinistöä.
Sitähän näillä ajetaan takaa, että Sinulle osoitetaan ketä pitää äänestää. Omien ajatustesi ei pidä antaa vaikuttaa valintaan.
Minä olen käynyt Ylen ja Maikkarin koneilla ja molemmat antoivat ykköseksi Vanhasen. Toiseksi sentään Niinistön.
Maikkarin hiirileikistä olen samaa mieltä, että sekava se on.
Oikeastaan kun tarkemmin ajattelee, niin Sinun ja minun sivuilla oleva äänestysgallup on monin verroin paremmin reaaliaikaa kuvaava. Eikös vaan. Helena

   

Larko (Homepage) on 3. tammikuuta 2006 at 16:33
Se kylläkin tuli semmoinen kuin tuli lähinnä siitä syystä, että Amerikassa kellekään ei tule mieleenkään, että pitäisi olla kahdeksan vaihtoehtoa nettiäänestyksessä. Alkavat jo syömään toisiaan. Ja tämänhän suomalaiset äänestäjätkin ymmärtävät, kun keskittyvät niihin ehdokkaisiin, jotka ovat oikeasti vaihtoehtoja. Mutta semmoista demokratia on. Pitää olla oikeus asettua ehdolle, vaikka asialliset edellytykset puuttuisivatkin.

   

Comment on this entry

Registered users may login here

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Enter comment:

   

Back to entries