Taisi puhua väärästä tsaarista

Comments: 0    

DN kirjoittaa Suomessa syntyneestä kalabaliikista, kun Heidi Hautala Eduskunnan juhlaistunnossa vertasi Vladimir Putinia tsaariin. Puhemies Paavo Lipponen kuuluu olleen erityisen mörkkinä, mikä sinänsä ei ole suurikaan uutinen. Suomessahan on perinteisesti tabu sanoa suoraan, mitä sisimmässään ajattelee itäisestä naapurista. Minä esimerkiksi olen epähenkilö, kun kirjoitan kaartelematta, että Putinilla ei ole aikomustakaan sallia Venäjällä minkäänlaista demokratiaa. Sellaisestahan siellä ei ole osattu koskaan edes nähdä unta.

Hautala esitti venäjäkritiikkinsä huomauttamalla, että duumalla ei ole tänään juurikaan suurempia valtaoikeuksia kuin oli vuonna 1905. Venäjän parlamentarismin tilan hän totesi huonommaksi verrattaessa sitä Suomen parlamentarismiin. Tämä viimeinen seikka minua hiukan ihmetyttää: eihän meidän Eduskuntammekaan nyt suorastaan mikään kansanvallan esikuva ole. Saihan Heidi itsekin tuntea nahassaan, miten käy kun uskaltaa hävyttömästi puhua politiikkaa parlamenttisalissa.

Minä puolestani vertaisin Putinia punaiseen tsaariin, Staliniin. Jos taas halutaan etsiä tämän päivän poliitikoista joku, jota verrata sadan vuoden takaiseen Venäjän tsaariin, tulee ensimmäisenä mieleen Paavo Lipponen.



Back to entries      Comment on this entry



Comment on this entry

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Click here to log in to comment

Enter comment:

   

Back to entries