Lapissa jää käymättä

Comments: 0    

"Unohtakaa se punapukuinen kaveri", kirjoittaa Zoe Williams Guardianissa. "Lappiin menemiseksi on paljon parempia syitä". Williams on viettänyt kolme päivää Ruotsin Lapissa Jukkasjärven seudulla ja kirjoittaa eksoottisesta kokemuksestaan lehdessä.

Williams kirjoittaa, että Lappiin houkutellaan turisteja Joulupukilla ja koiravaljakoilla. Molemmathan ovat aika keinotekoisia ja ympäristöönsä sopimattomia. Mutta millä sitten Williams likkuu? Mottorikelkalla!

Lapissa en ole käynyt kertaakaan enkä ole mielestäni juuri mitään menettänytkään. Mutta se moottorikelkalla ajaminen on vihonviimeinen syy, minkä takia sinne menisin, jos yleensä menisin. Sillä värkillä olen ajanut kerrran, ja se riitti.

En osaa kaivata kylmää viinaryyppyä jäisestä lasista Jukkasjärven jäähotelissa. En ole menettänyt mitään, kun jäinen poronkäristys on jäänyt syömättä. Jos jotain kaipaisin, ehkä revontulia, mutta kylmyyttä kammoksuvana tyydyn siltä osin mielikuvitukseeni.

Williams toisaalta paleli moottorikelkassa, jotta Guardianissa ilmestyisi siitä kirjoitus. Rohkenen epäillä, olisiko hän kiusannut itseään, jos olisi joutunut tekemään sen omalla rahallaan. Tuskinpa sentään.

Mutta minulla jää Lapissa käymättä, olkoon pimeä talvi tai valoisa kesä. Joka paikkaan ei tarvitse jalkaansa tunkea. Varsinkaan kun ekstreemikokemuksesta voi lukea Guardianista, kotoa poistumatta ja naamaansa palelluttamatta.



Back to entries      Comment on this entry



Comment on this entry

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Click here to log in to comment

Enter comment:

   

Back to entries