Niin mitä nettipalvelua?

Comments: 0    

Itäkeskuksen työttömyystoimisto väittää nettisivuillaan haluavansa edistää verkkoasiakkuutta. "Asiakkaaksi ilmoittautuminen ja työvoimakoulutukseen haku tapahtuvat nyt Internetin kautta", työttömyystoimisto hehkuttaa.

Ensi lukemalta tämä kuulostaa suorastaan mukavalta. Enää ei siis tarvitsekaan raahautua Itäkeskukseen asioimaan vaan sen voi tehdä kotoa netistä. Väärin! Sehän olisi aivan liian helppoa ja vieläpä asiakasystävällistä. Eihän semmoinen toki käy.

Voidakseen käyttää Internet-palveluja työttömyystoimiston asiakkaan on entiseen tapaan mentävä Itikseen, jossa on verkkoasiointia varten erityinen "verkkoasioinnin palvelupiste". Siellä on kuulemma koulutettua henkilökuntaakin asiakkaita opastamassa.

Hohhoijaa! Eihän minun kannaltani ole mitään eroa, asioinko tietokoneen vai virkailijan kanssa, jos kerran paikalle vaivaudun. Internetin idea on juuri siinä, että fyysisellä olinpaikalla ei ole väliä. Jos asioin verkon kautta, teen sen mieluiten kotoani käsin. Tunnistautumista varten on mekanismeja, joita työttömyyshallintokin toisaalla käyttää. Ja minä ehkä osaisin opastaa niitä opastajiakin eli en tarvitse opastusta netin käytössä.

Äly hoi, älä jätä! Vain valtion virastossa voidaan kehitellä jotain näin idioottimaista.



Back to entries      Comment on this entry



Comment on this entry

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Click here to log in to comment

Enter comment:

   

Back to entries