YLEllä suu säkkiä myöten

Comments: 0    

Mkael JungnerYleisradion pääjohtaja Mikael Jungner suunnittelee YLE:n teksti-tv:n mukaan myös irtisanomisia yhtiön talouden tasapainottamiseksi. Jungner esittelee maanantaina YLE:n hallintoneuvostolle laatimansa talouden tervehdyttämisohjelman, jonka avulla yhtiön talouden pitäisi olla tasapainossa vuonna 2008.

Teksti-tv:n mukaan Yleisradiolla on tällä hetkellä noin 3.500 työntekijää, joista lähivuosina on jäämässä eläkkeelle noin 400. Irtisanomisia siis tarvitaan näiden lisäksi, mutta Jungner ei suostu vielä nimeämään säästö- ja leikkauskohteita.

Minä voisin antaa Mikaelille ihan ilmaisen vihjeen, jos en tietäisi, että ainakaan sitä hän ei voi ottaa onkeensa vaikka haluaisikin. Ylikallis, turha ja tarpeeton digitelevisioprojekti nielee mammuttiosan Yleisradion käytettävissä olevista varoista lähivuosina. Sitä projektia voisi vallan mainiosti hidastaa, jollei peräti hyllyttää.

Kun ei YLE kykene näyttämään katsomisen arvoista ohjelmaa edes kahdella nykyisellä analogikanavalla, ei ole kovin järkevää lisätä kanavia ja pakottaa ihmiset ostamaan kalliita lisälaitteita niiden katsomiseen. Tätä vauhtia saattaa hyvinkin käydä siten, että parin vuoden kuluttua on kanavia paljon nykyistä enemmän, mutta televisionkatsojia huomattavasti vähemmän kuin nyt. TV mediana on jo hävinnyt taistelun Internettiä vastaan, joskaan herrat eivät sitä vielä ole oivaltaneet.

Kansantaloudellisesti olisikin huomattavasti järkevämpää käyttää digitelkkariin upotettavat rahat laajakaistayhteyksien takaamiseen joka talouteen. Se ei rasittaisi YLE:n taloutta lainkaan, mutta tasoittaisi nimenomaan syrjäseutujen ihmisten ja vähävaraisten pääsyä globaalin tiedon lähteille. Emme tarvitse kallista ja tehotonta Yleisradiota edes nykyisessä muodossaan saati sitten paisutettuna tietoa suodattamaan.



Back to entries      Comment on this entry



Comment on this entry

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Click here to log in to comment

Enter comment:

   

Back to entries