Valaistuminen

Comments: 0    

Kuuntelen usein keskiyön jälkeen YLE Capitol FM -nimistä asemaa, koska se tavallisesti välittää kaikkea muuta kuin YLE:n ohjelmaa. Olen jossain määrin allerginen n.s. heinähattuhuumorille. Siitä syystä ja myös maailmankuvan avartamiseksi on hienoa kuulla maailman parhaita radiolähetyksiä, joihin ei ole sotkettu turhaa musiikkia puhetta häiritsemään.

Viime yönä Kanadan radioyhtiö CBC:n lähetys keskeytettiin useaan kertaan, koska Siilinjärvellä vuosi typpeä ilmaan. Keskeytykset eivät pelkästään rajoittuneet pelastustiedotteen lukemiseen vaan välillä soitettiin sitä heinähattumusiikkiakin. Ihmettelin, miksi oli tarpeen keskeyttää lähetys Helsingissä, joka on sentään 500 kilometrin päässä Siilinjärveltä. Lähetin ihmettelyni tiedoksi YLE:lle nettisivujen palautelomakkeella .

Tänä aamuna tuli sähköpostiin vastaus:

Kiitokset palautteesta. viestinne on siirretty Kuuntelijapalvelun palauteraporttiin, josta se on ohjelmantekijöiden sekä ohjelmista vastaavien luettavissa. Capital FM kuuluu paitsi Helsingin seudulla myös niillä paikkakunnilla, joilla on nk. opetusradio. Näiden joukossa on mm. Kuopio. Opetusradiot lähettävät Capital FM:n ohjelmaa silloin, kun heillä ei ole omaa ohjelmaa (esim. illalla ja yöllä).

Ystävällisin terveisin

ohjelmapäivystäjä

Tästä valaistuneena tiedän nyt, että YLE tekee kiitettävää joskin luultavasti hedelmätöntä kulttuurityötä pyrkiessään levittämään kansainvälisen radiojournalismin ehdottomia helmiä myös Savonmaalle. Lisäksi tiedän, että YLE ei ehkä pysty reagoimaan poikkeustilanteisiin operatiivisesti, jos ne edellyttävät erilaista viestintää eri osissa maita. Käsittääkseni nimittäin tuonkin tiedotteen olisi voinut lähettää ainoastaan Kuopion lähettimestä. Mutta YLE näköjään välittää kaikki pelastustiedotteet koko Suomeen.



Back to entries      Comment on this entry



Comment on this entry

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Click here to log in to comment

Enter comment:

   

Back to entries