Sammakoita

Comments: 0    

Paavo Lipponen kirjoittaa eilisessä (4.6.2005) Eesti Päevalehessä otsikolla Venäjää on autettava. Artikkeli perustuu puheeseen, jonka Paavo piti keskiviikkona (1.6.2005) Euroopan parlamentin demariryhmän kokouksessa Tallinnassa. Lehdessä ilmestyneen perusteella on todettava, että puhemiehen suusta näyttää loikanneen muutama sammakko.

Lipponen muistelee viimevuotista tapaamistaan presidentti Putinin kanssa Moskovassa. Tuossa yhteydessä Putin oli ilmoittanut pyhentyneensä "länsimaisen monipuoluejärjestelmän muodastamiselle, jonka perustana olisi kansalaisyhteiskunnan ideologinen jakautuminen".  Asia sinänsä, mitä tuo sanahelinä tarkoittanee, mutta ihmeekseni havaitsen, että Lipponen ilmoittaa uskovansa siihen.

"Mielestämme meidän ei tulisi epäillä Putinia", kirjoittaa puhemies. Lipposen mukaan Putinin tavoitteena olisi pelastaa Venäjä alennustilasta, jonka ovat aiheuttaneet valtiota kuppaavat oligarkit. Jostain syystä Paavo pitää Putinia demokratian takuumiehenä Venäjällä, vaikka juuri Putinin presidenttikauden aikana Venäjä on liikkunut entistäkin kauemmaksi länsimaisesta demokratiasta.

Venäjää pitäisi siis auttaa ja tukea kaikin puolin. Missä sitä pitäisi tukea? Suomen ilmatilan rikkomisessako? Kuten olemme kuulleet, ovat Venäjän lentokoneet toistuvasti ja säännöllisesti tunkeutuneet Suomen ilmatilaan. Anteeksipyynnön asemesta venäläiset röyhkeästi kiistävät näin tapahtuneen, vaikka alueloukkauksista on olemassa yksityiskohtaiset tiedot. Siinä on sitä avoimuutta ja luottamuksellisuutta Lipposelle tuettavaksi!

Lipponen mainitsee artikkelissaan monia konkreettisia projekteja, joissa satoja miljoonia euroja EU:n rahaa on investoitu ympäristönsuojeluun Venäjällä. Luonnonvaroiltaan rikas maa saastuttaa minkä jaksaa ja maksattaa puhdistuskulut lännellä. Meidän kun on tuettava Venäjää!

Myöhemmin tänä aamuna tapaan Ala-Sampolassa Washington Postin kirjeenvaihtajan. Lehdessä on viime päivinä julkaistu päiväkirjaa Suomesta, jossa maata kiertävät toimittajat kertovat näkemästään ja kokemastaan. MyTy:stä he toivovat löytävänsä hyvinvointikolikon toisen puolen. Täytynee se heille näyttää ja toivoa, ettei minun suustani karkaa sammakoita.



Back to entries      Comment on this entry



Comment on this entry

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Click here to log in to comment

Enter comment:

   

Back to entries