Vuorovaikutus ja kommunikointi

Comments: 0    

Ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutus

Yllä olevasta kuvasta ilmenee, miten asian teoriassa pitäisi toimia. Sen pitäisi kuvata ihmisen ja tieokoneen välistä hedelmällistä ja harmoonista vuorovaikutusta. Tämän yhteistyön parhaitten tulosten pitäisi aikanaan ilmestyä Internettiin toisten ihmisten iloksi tai harmiksi, miten kukin asian ottaa.

Sellainen on siis teoria. Niin kauan kuin teoria toimii tyydyttävästi, ongelmia ei ole. Valitettavasti teoriolilla on ikävä taipumus toimia odottamattomalla tavalla tai - mikä on vielä ikävämpää - ei lainkaan.

Joksus koneet tekevät oman osuutensa luotettavasti, mutta vian aiheuttaa ihmisen ja ihmisen välisen interaktiivisuuden ja kommunikoinnin puutteellisuus. Juuri tästä johtuvat minunkin tämän hetkiset vaikeuteni olla Internetin kautta yhteydessä lajitovereihini. Kaikki asiaan liittyvät tietokoneet toimivat moitteettomasti, mutta ihmisten välisen yhteistyön heikko taso aiheuttaa ongelmia.

MyTy on vaihtamassa Ala-Sampolan internetyhteyttä operaattorilta toiselle. Syyt operaattorin vaihtamiseen ilmenevät tästä kirjoituksesta. Siinäkin koneiden toimintahäiriöt johtuvat vähintään osittain hankaluuksista ihmisten välisessä kommunikoinnissa.

Vanhan operaattorin piti katkaista yhteys tänään, mikä tapahtuikin kiitettävän täsmällisesti. Töpseli oli irti seinästä jo aamukuudelta. Vanha operaattori ei ollut ymmärrettävästi mielissään asiakassuhteen päättymisestä, josta syystä se viivytti irtikytkentäilmoituksen lähettämistä kaapelin omistavalle nimeltä mainitsemattomalle Helsingissä toimivalle puhelinyhtiölle. Näin ollen uusi operaattori ei saanut uutta yhteyttä kytketyksi samana päivänä kuin vanha katkesi. Apuun tarvittiin välillä jopa Viestintävirastoa ennen kuin irtikytkentä tapahtui. Uusi operaattori on toiveikkaana lupaillut, että huomenna voisi taivas aueta.

Tästä kommunikaatiosekoilusta johtuen olen koko päivän työskennellyt vieraalla koneella ja vieraassa työtilassa. Nettiyhteys sentään on, mutta vieras on aina vieras. Puhumattakaan siitä, että ihan kaikki tiedostoni eivät ole serverillä. Ne, jotka ovat ainoastaan kovalevyllä, eivät tänään ole saatavilla.

------------------------

Joukkuepeleissä kommunikointi on kaikki kaikessa. Parikymmentä huippulahjakasta yksilöä ei muodosta toimivaa joukkuetta, jos joka äijällä on ylipaisunut ego ja venäläinen työmoraali. Siksi en pidä Venäjää mestarisuosikkina jääkiekon MM-kisoissa.

Vaikka Kanada oli kompastuvinaan viikonloppuna, ei sitä suinkaan tule laskea pois suosikkien joukosta. Kanada nimittäin pelaa nimenomaan joukkueena. Lahjakkuuksiakin löytyy vähintään saman verran kuin Venäjälläkin, mutta työmoraali on aivan toista luokkaa.

Ennustan, että mestaruuden selvittävät keskenään Ruotsi ja Kanada. Mitalikeskusteluun osallistuvat lisäksi Tsekki, Slovakkia, Suomi ja USA, mutta tuskin pronssia kirkaampien lätkien kohtaloa koskevaan. Menestyksen todennäköisyys on juuri tuossa järjestyksessä.



Back to entries      Comment on this entry



Comment on this entry

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Click here to log in to comment

Enter comment:

   

Back to entries