Askel oikeassa suunnassa

Comments: 2    

Jellona näyttää hampaitaan

Jellona näytti hampaitaan noustessaan 3-1 tappiolta johtoon. Kyseenalainen tasoitus viimeisellä minuutilla jätti hampaankoloonkin jotain kutisevaa. Tämä oli pitkä askel oikeaan suuntaan, joskaan ei vielä riittävän pitkä.

Ukraina suostunee häviämään loput pelinsä, mutta samaa ei suinkaan voi sanoa Latviasta. Latvia ottanee kaksi pinnaa Ukrainalta, joten Jellona tarvitsee vielä vähintään yhden päästäkseen jatkoon. Sen saaminen on kiven takana. Kanadalta ei tipu eikä lirise, eikä Latvia ole suinkaan huonompi jengi kuin jenkitkään.

Sveitsi pelasi tänään hyvin ja lienee varmistanut jatkoon pääsynsä. Venäjän esitys oli ehdottomasti pettymys. Joukkue vilisee maailmanluokan supertähtiä, mutta taitavat yksilöt eivät kerta kaikkiaan vielä tee joukkuetta.

Britit ottivat eilen juuri sopivan pituisen askelen oikeassa suunnassa. Työväenpuolueelle ei oikein ollut järkevää vaihtoehtoa, mutta heidän enemmistönsä kaventaminen oli erinomainen muistutus kuolevaisuudesta. Mitä pikemmin Tony Blair tekee tilaa Gordon Brownille, sitä parempi. Skotti Britannian pääministerinä olisikin varsin mielenkiinroinen ilmiö.

Itälontoolainen Bethnal Green on ollut yksi vahvimpia työväenpuolueen linnakkeita, mutta siellä Labor menetti paikkansa populistiselle sodanvastustajalle George Gallowaylle. Laborista eronnut Galloway valitsi vaalipiirinsä tarkkaan: Bethnal Greenissä asuu huomattavan paljon muslimeja. Parlamentista pudotettu musta nainen Oona King teki paljon työtä vaalipiirin hyväksi, mutta joutui jättämään paikkansa enimmäkseen itsestään riippumattomista syistä. Demokratia on siitä hassu systeemi, että kansa on oikeassa silloinkin, kun äänestää väärin.

Millainen mies sitten on tämä Galloway? Tämä BBC:n pätkä antaa siitä selkeän käsityksen. Surullista, hyvin surullista!



Back to entries      Comment on this entry



Juhani on 25. toukokuuta 2005 at 13:36
Gallowayn voitosta voidaan olla montaa mieltä. Englannin sodanvastainen liike pitää sitä suurena voittona. Median väitteet rasistisesta kampanjasta olivat tuulesta temmattuja. Miten skotti Galloway olisi voinut voittaa rasistisella kampanjalla muslimienemmistöisessä Bethnal Greenissä. Oona King tunnetaan lempinimellä "Blair baby". Se kertoo paljon hänen politiikastaan.
Gallowayn Respect-puolueen periaatteisiin voi tutustua osoitteessa www.respectcoalition.org
Juhani

   

larko on 26. toukokuuta 2005 at 17:03
Gallowayn suhteen en ole niinkään huolissani siitä, että hän on sodanvastainen kuin siitä että hänen suhtautumisensa Saddamiin on kritiikittömän myönteinen. Vaalikampanjassaan hän pelasi taitavasti juuri vaalipiirinsä asukkaiden uskonnollisilla tunteilla.
Bethnal Greenille oli epäilemättä pikemminkin hyvä kuin paha, että sitä edustanut Oona King oli pääministeri Blairin kanssa hyvissä väleissä.

   

Comment on this entry

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Click here to log in to comment

Enter comment:

   

Back to entries