Jäi äänestämättä

Comments: 0    

Tarkoitus oli käydä tänään äänestämässä ennakkoon tasavallan presidentin vaalin ensimmäisellä kierroksella. Aioin myös sen tehtyäni raottaa tällä palstalla vaalisalaisuuden verhoa ja perustella menettelyni. Äänestäminen jäi kuitenkin postin pihtailun takia pelkäksi aikeeksi. Siksi jää ratkaisunikin salaisuudeksi siihen saakka, kun asia on virallisesti äänestyslippuun piirretty.

Iltapäivällä kuulin, että Kontulan postissa jonotettiin äänestämään pääsyä ulos saakka. Siitä syystä päätin lykätä omaa asiointiani hiljaisempiin iltatunteihin. Muistinvaraisesti arvelin postin olevan auki iltakahdeksaan saakka. Muistini ei kuitenkaan ulottunut niin pitkälle, että huomenna on virallisesti pyhäpäivä ja tänään tietenkin pyhäpäivän aatto.

Ilmeisesti posti on niin köyhä, että sillä ei ole varaa maksaa edes vaalivirkailijoille kahden tunnin pyhätyökorvausta. Niinpä Kontulan posti suljettiin tänään klo 18. Minä olin suljettua ovea nykimässä klo 18.10. Tietysti ihan oma syyni; jos olisin tarkastanut asian netistä, olisi Kontulankin postin poikkeava aukioloaika ollut luettavissa tästä.

Huvittavaksi asian muuttaa se, että toissapäivänä Tarja Halosen kampanjapäällikkö ja hoviblogari Markku Jääskeläinen joutui blogissaan pyytämään anteeksi epäonnistunutta sutkaustaan. Oli nimittäin kehottanut äänestämään Halosta, jotta säästettäisiin budjetissa toista vaalikierrosta varten varatut seitsemän miljoonaa euroa. Ja Jääskeläinen siis joutui pahoittelemaan sanomisiaan sekä myöntämään, että demokratiassa ei saa laskea kustannuksia.

Mutta postissa näköjään vaan lasketaan. Ehkä nyt sentään posti olisi nekin pyhäkorvaukset saanut isännältään valtiolta laskutetuksi. Joka tapauksessa hiukan huono maku tuosta epäonnistuneesta äänestysreissusta jäi. Kontulan ostarin kauppiailla oli sentään varaa pitää oviaan auki yhdeksään saakka, joten ihan tyhjin käsin ei tarvinnut kotiin tulla.

Huomenna äänestäminen ei onnistu yhtään missään (mikä on kyllä ihmeellistä, olkoon miten pyhä tahansa). Sen sijaan lauantaina ja sunnuntaina pääsee edes muutaman tunnin aikana yrittämään tunkea jalkaansa oven väliin. Katsotaan miten käy. Ehkä se suuri salaisuuskin vielä paljastuu tämän viikonlopun aikana.



Back to entries      Comment on this entry



Comment on this entry

Name:

E-Mail:

Homepage:



Security code (as shown above):

Click here to log in to comment

Enter comment:

   

Back to entries